• Clara Kron

30 Days Of Books, Day 07.

Jag är egentligen på universitetet nu och har lektioner hela dagen, därför har jag tidsinställt detta inlägg för jag kanske blir borta sent då jag skall umgås efter alla förläsningar.

Hur som helst. dag 07: Most underrated book.

Denna var också rätt lätt, jag tänker direkt på en av mina favorit böcker. som vad jag vet bara jag och min mamma har läst, Turkisk konfekt av Jan Wolkers. Den är ljuvlig. Sorglig och skör, erotisk och hemsk. Tyvärr är min utgåva på villovägar men här är bild på den engelska.


”Men det var nog inte det. Jag visste varken ut eller in. För jag kunde inte hitta Olga. Hos alla dessa fruntimmer från alla väderstreck som slumpen hade sopat ihop i min säng hittade jag bara en bråkdel av det jag så häftigt åtrådde, som jag vanvettigt längtade efter. Den ena hade hennes ögon (mer eller mindre förstås, annars skulle det i och för sig ha räckt), en annan hennes skinkor, hennes röst, hennes navel, hennes höfter, eller var täckt av fräknar som Fith Avenues asfalt efter en ticker tape parade, precis som min röda skatt. Men även om jag hade skaffat mig ett harem av alla små bitar från Olga hade jag inte kunnat pussla ihop hennes hela gestalt.”

Den påminner till viss del om Love Story av Erich Segal, både i format och handling, men även om jag ibland träffat någon som läst Love Story har folk aldrig, i min värld i alla fall, ens hört talas om Turkisk konfekt. Och det är så hemskt synd, för den är så fantastiskt fin.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla