top of page
  • Skribentens bildClara Kron

30 Days Of Books, Day 01.

För att verkligen komma in i detta med bloggandet igen tänkte jag anta 30 days of books utmaningen. Det är kanske lite sent och många har redan gjort den men jag tänkte att hellre gör jag den sent än inte alls!

Den första dagen, 01, är; Best book you read last year.

Jag både läste mycket och läste lite förra året om vi säger så. Jag läste litteraturkunskap, som var lärorikt och intressant men när sommaren kom och kursen var slut ville jag inte veta av böcker. Ingen av de böcker vi hade läst hade gett mig en större wow-faktor utan det hela hade mest känts som ett tvång. Antagligen var jag lite för ung för kursen. Jag vet inte riktigt.

Hur som helst, lästorkan kom jag över av att läsa Död tills mörkret faller av Charlaine Harris. Inte för att den var särskilt bra på det sättet att jag verkligen tänker på den nu i efterhand men den var nödvändig. Jag började läsa igen och jag snöade in på vampyrer ett bra tag.

Därifrån kommer vi till den bästa boken. Och det måste vara de tre sista delarna i Vampire Academy serien av Richelle Mead. Alltså, Löftet, Spirit Bound och Last Sacrifice. Jag kunde inte vänta på att de skulle komma ut på svenska. Egentligen vill jag inte erkänna att de var ett helt års bästa upplevelse men det går inte att ljuga när jag vet att jag läste utan uppehåll och var vaken nätterna igenom, jag grät en hel del och jag önskade mig Dimitri i julklapp.

Det är genant, jag vet, jag kanske är lite för gammal för dom dessutom. Men jag tänker åtminstone inte ljuga om saken. Och jag tänker fortfarande allt för ofta på Dimitri. Vi kan i alla fall vara lyckliga att jag inte korade år 2010’s vinnare till någon av Sagan om Isfolket böckerna, där jag, ja, för första gången i mitt liv läste dom. Alla 47.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page