top of page
  • Skribentens bildClara Kron

<3 Stockholm <3

img_2515

Bild: @manderoid


Jag var på Konstfack. Hade en lektion om konst och diskussion om appropriering. Och klockan 15 blev det rast, mobiler kom fram. De flestas lyste och sken ihärdigt. Någonting hade hänt. Någonting hade kört in i människor, med flit. Någonting här, nära.


Innan en fick tag på alla. Mamma, som jobbar nära, som inte hörde av sig fastän hon skulle slutat för fem minuter sedan, för tio, för en kvart sedan, för en halvtimma sedan. Aron som det inte ens gick fram signaler till. Och Ida som skulle åkt till Åhléns men glömde plånboken hemma och fick vända om. Julia inlåst på en bar och inte fick gå ut. Pappa som svarade och befann sig långt bort, tack och lov. Moster som gick genom det hela. Människor i bitar, eller fast på sina jobb, och vissa som aldrig kommer tillbaka dit igen.

Bild: @eplet


Och till slut svar, från mamma, från Aron, från människor på sociala medier som loggade in, markerade sig som säkra, som hörde av sig, som svarade. Alla som sa jag älskar dig, som skickade hjärtan. Alla som öppnade sin famn, sina hem, öppnade sitt Stockholm för främlingar, alla som bjöd på skjuts, bjöd på fika, gav sin tid, sitt hjärta för att trösta, stödja och finnas där.

img_2512

Text Bodil Malmsten, bild från @supersnippan


Det är en ny dag nu, och en helt ny värld. En läskig, men en där kärleken lyser igenom. Detta ska inte stoppa oss, det ska göra oss starkare. Vaken natten eller dagen kan de ta ifrån oss.

I kväll tar vi natten tillbaka, och imorgon hålls det en kärleksmanifestation på Sergels Torg, och behöver du tips om hur du pratar med barn om denna typ av händelse finns det här.

#openstockholm

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page