top of page
  • Skribentens bildClara Kron

2012 enkäten.

Tar mig an den stora 2012 enkäten så här på söndagskvällen, invaggad i semelkoma.

Gjorde du nåt 2012 som du aldrig gjort förut?

Ja, säkerligen en hel del som jag inte kommer på. Men bland annat var jag på barnboksfrukost, skrev en c-uppsatts, flyttade till eget boende, opererades också. Men mer självklara kommer jag inte på.

Blev några/någon av dina vänner föräldrar i år?

Inte en endaste en blev ens på tjocken. Men om vi räknar in godaste vännens syskon, och såklart gör vi det, så kom två små godingar till världen.

Dog någon som stod dig nära?

Ja, lilla älskade fina rara sötaste mormor.

Vilka länder besökte du?

Sverige. Så jag tänker räkna Malmö och Norrland. För annars var det Norrtälje och Stockholm för hela slanten. Men igår åkte jag till Göteborg fram och tillbaka så det börjar bra.

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?

Givetvis skulle jag önska mormor fanns år 2013 också men det går ju inte. Sedan en utomlandssemester bara för sakens skull skulle ju verkligen inte skada. Och en redig hobby vill jag skaffa mig.

Vilket datum från 2012 kommer du alltid att minnas?

17 oktober.

Vad var din största framgång 2012?

Skriva 15/16 sidor av C-uppsatsen samma kväll som den skulle skickas in och faktiskt få den godkänd. Sluta vara kär i Stefan, alltså det är stor ofantlig self five på den. Speciellt eftersom vi är så goda vänner nu tänker jag se det som framgång.

Största misstaget?

Att jag inte på riktigt tog ledigt mer, det var alltid något som häckade över och skulle göras, så 2013 skall jag försöka sluta spara allt till sista sekund.

Bästa köpet?

Åh jag vet verkligen inte. Jag köpte ett par mycket tjusiga sammetsbyxor med hög midja innan jul som känns himla bra men antagligen var något annat större fynd. Första utgåva av Trollvinter för en tia är såklart oslagbart också.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja, umgås med vänner och finKalle gjorde mig riktigt glad. Och att tillslut få bo själv känns riktigt skönt även om flytten var sisådär.

Vilka låtar kommer alltid påminna dig om 2012?

Hela Håkan Hellströms 2 steg från paradise i år igen. Och Från Klaraberg till dig med Moneybrother. Åh.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med andra år?

2012 var jag väl gladare än 2011 inbillar jag mig i alla fall, men det var ändå inte ett rakt igenom glatt år. Tror -13 blir bättre än båda dessa.

Vad önskar du att du gjort mer?

Ritat ännu mer, läst mer, definitivt spelat mer piano, bloggat mer, sökt mer jobb, ja men ni vet mer bra och mer nyttiga saker som själen mår bra av.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Antagligen kalasat mindre, och inte bara druckit mindre utan faktiskt stannat hemma mer och tagit det lugnt på helgerna. Stressat mindre.

Blev du kär i år?

Ja, i den där Karl och i Lotta Lundgren, stor crush där. Jag vill bli som henne.

Favoritprogram på TV?

Historieätarna utan konkurrens.

Bästa boken du läste i år?

Gud så svårt, men får jag bara välja en så får Jellicoe Road stå som segrare.

Största musikaliska upptäckten?

Jag spelar ju i princip samma musik, eller i alla fall samma artister, som jag gjorde 2000/2001, det kom så mycket bra då. Men The Cure fick en ordentlig nytändning för mig.

Något du önskade dig och inte fick?

Ballettskor och en hund. Som alla år.

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Om jag inte minns fel skrev jag hemtenta den dagen som skulle in dagen efter, men till helgen slog jag till med whiskeykalas och gick på hiphopspelning.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Ja, men det har jag som redan svarat på i tidigare frågor, men nytt jobb, en ordentlig lägenhet som inte bara är tillsvidare

Vad fick dig att må bra?

Att stöka i köket är alltid ett säkert kort för mig, röra i grytor och knåda saker och långkok botar det mesta. Och se på Historieätarna med Kalle.

Vilken kändis var du mest sugen på?

Lotta! Eller, ja att hänga med mest, relationsmässigt tror jag Jakob Hellman årgång 1989 skulle vara en dröm.

Vem saknade du?

Mormor, och min bästis Kajsa som emigrerat till Egypten.

De bästa nya människorna du träffade?

Karl har jag ju träffat för flera år sen egentligen men det var ju i år vi verkligen började umgås. Och sedan lärde jag känna flera andra fina människor ordentligare också och helt nya bekantskaper men att börja rabbla namn känns rätt menlöst.

Mest stolt över?

Jag vet faktiskt inte, men det kan väl vara samma svar som på största framgångar?

Högsta önskan just nu?

En schysst lägga i Vasastan, en riktigt bra praktikplats till våren, en tam varg, ett välstämt piano och lycka i alla mina dagar.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page