top of page
  • Skribentens bildClara Kron

15:15. Medtag; ett glatt humör.


Vi har kommit till den sista av de femton dagarna, En bok som gör mig glad.

Idag skall jag på utflykt. Med min goda vän Louise. Vi skall ut i skogen och plocka bär, ha matsäck och gummistövlar med. I äkta Putte-anda. Skolutflykt-style. Jag är hemskt taggad och köpte igår en lagom stor bärplockare i röd plast, och en matchande blåbärshandduk. Just nu håller jag på att välja ut tåliga byxor och kollar in väderprognoser för dagen. Och sitter och drömmer om att det skall bli precis som i en av världens finaste bilderböcker, Puttes äventyr i blåbärsskogen av Elsa Beskow. Jag funderar på att packa med den, som tur eller så. Men tänk om jag får blåbär över hela den? Nej den får stanna hemma trots allt, och göra mig glad.


(Är det förövrigt bara jag som var mycket räddare för Lingon-damen här än huggormen eller trollet i Tomtebobarnen?)

#elsabeskow

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page