• Clara Kron

14 barnboksklassiker ser våren ljus.

När jag kollade igenom våren och sommarens utgivning för i år så slogs jag av hur många klassiska böcker som trycks på nytt, allt från Roald Dahl till C.S. Lewis trycks på nytt. Jag har samlat ihop några av mina favoriter som kommer på nytt. Vissa kommer jag prata ännu mer om längre fram i vår.

Klass

1. Ett veck i tiden av Madeleine L’Engle. Häxan och lejonet av C.S. Lewis. Trollflöjten av Pierre Coran och Charlotte Gastaut. Kung Caspian och skeppet Gryningen av C.S. Lewis. Pappa Pellerins dotter av Maria Gripe. Herr och fru Slusk av Roald Dahl. Häxorna av Roald Dahl. Storm-Stina av Lena Anderson. Huset vid Plommonån av Laura Ingalls Wilder. Glasblåsarns barn av Maria Gripe. Den fantastiska räven av Roald Dahl. Nicke Nyfiken får ett jobb av H.A. Rey. Nalle Puh av A.A. Milne och E.H. Shepard. Alice i Underlandet av Lewis Carroll och Tove Jansson.

Ska ni skaffa er någon av dessa nostalgiska pärlor? Själv är jag väldigt sugen på att bland annat uppdatera mitt Roald Dahl-bibliotek så att det blir mer enhetligt.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla