top of page
  • Skribentens bildClara Kron

10 frågor.


sisterhood

1. Vilken är den bästa boken du läst hittills i år? Jag fullkomligt älskade Kelly Barnhills The Witch’s boy som jag läste i våras, har mängder av citat nedskrivna ur den i min kalender, så sjukt fin bok. Grät floder och hade värk i hjärtat innan första kapitlet var över.

2. Hur stor är din ”olästa böcker”-avdelning i din hylla? Oj, den är nog ganska stor. Speciellt med tanke på att jag har en kopiös mängd sagosamlingar där jag verkligen inte läst varenda en. Men kanske 40% av mina böcker är olästa? Ingenting som stör mig alls dock, det känns bara betryggande!


Stills-the-wizard-of-oz-19566573-1459-2000

3. Vilken är den bästa boken som gjorts som film? Just nu är det sjukstuga här hemma och jag kollar om samtliga Harry Potter-filmer, nyss kommen till Fenixordern, och de är absolut inte lika bra som böckerna, men de upprätthåller en jämn mysfaktor vilket passar när en är sjuk. Annars måste väl The Wizard of Oz, alltså klassikern från 1939, faktiskt räknas som en riktigt lyckad filmatisering? Håller sig nära den litterära förlagan i alla fall. Och Wes Andersons stop motion-adaption av The Fantastic Mr Fox gillar jag massor, sjukt snygg. Samma sak med båda Familjen Addams-filmerna från 1990-talet, mycket estetiskt tilltalande, även om de kanske tar sig vissa tolkningsfriheter.

4. Vilken/vilka böcker önskar du dig i julklapp? Jag har nog bara önskat mig en bok vad jag minns, Lena Dunhams Not that kind of girlmen det är ju bara vad andra vet om att jag önskar mig. Det finns ju en ständig, gigantisk önskelista som bara jag vet om dock. Kan göra ett eget inlägg om den!

5. Vart sitter du helst när du läser? Oftast blir det i min säng eller på en buss/tunnelbana på väg någonstans, i alla fall när det gäller skönlitterärt. Tidningar läses till frukost vid köksbordet.

6. Ska du vara med i NaNoWriMo? Ett år är planen att vara det, helt klart, i år missade jag totalt.

7. Vilket är bäst; IKEA eller Gekås? Med tanke på att jag bara varit på IKEA så måste detta bli mitt svar, dock är jag mycket mer en sådan som springer på loppisar än åker till IKEA.

8. Vilken är din favoritgenre? Jag gillar fantastiska böcker, de behöver inte vara rent ut fantasy, men den får gärna ha åtminstone spår av det orealistiska.

9. Hur många böcker har du i din hylla? Jag har fyra fullproppade bokhyllor, samt en större mängd kurslitteratur och böcker som har med barnlitteratur att göra, men dessa befinner sig, tillsammans med den kompletta Sagan om Isfolket-samlingen, nere i källarförrådet. Men totalt är det väldigt många böcker i alla fall.

10. Vilken bok önskar du att du själv hade skrivit? Harry Potter-böckerna givetvis, de är livsomvälvande och jag hade varit så himla rik.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page