• Clara Kron

1:15. Mjölk.

Jag vill också vara med på utmaningen om böcker som har att göra med saker. Vad jag förstår det kom denna utmaning i bokbloggsformat till genom TinaO och det handlar om att tala om 15 böcker, som har att göra med olika saker.

Nummer 1, en bok som har med något som alltid finns i vårt kylskåp att göra.


Mjölk. Så mycket mjölk jag har druckit i mitt liv. Ojoj. Jag dricker oftast i alla fall en halv liter om dagen, men förut var det ändå mer. Blå Arla lättmjölk, eller Norrmejeriers gula, är favoriterna. Så att välja en bok idag var verkligen inte svårt, om vi bortser från alla laktosfria kokböcker finns det verkligen inte många böcker som har med mjölk att göra, och verkligen inte många jag äger. Men Stefan Sundström tycker jag är höjden av trevlig, och hans Om mjölkens symbolvärde – och andra berättelser har jag haft sedan den kom ut 2004, och det var nog så pass länge sedan jag läste den också, tyvärr. Men jag minns den som mycket fin, allt Stefan gör blir ju faktiskt ändå det dessutom.

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla