top of page
  • Skribentens bildClara Kron

Årets första loppisfynd

Januari har visserligen knappt börjat, men ett antal loppisfynd har ändå lyckats hitta hem till mig. Jag tänkte att vi kunde ta en titt!

På Röda Korset fick jag häromdagen med mig en riktigt ful solfjäder för tio kronor 🙂 Stommen är dock i plast och fin, så jag tänkte stirppa den på papperet och måla eget mönster, fint ska det bli! På Ersta second hand blev jag 30 kr fattigare men en skärbräda rikare! Jag har redan en exakt likadan som börjar sjunga på sista versen, den är i perfekt storlek och med virrvarr mönster från Perstorp, så det var glatt fynd.

I går fann jag åtta likadana champagne kupor i kristall på Emmaus. 59 kr styck, så inte jättebilliga direkt. Men jag ser nästan aldrig mer än enstaka i denna storlek, vilket är den jag vill ha, och som sagt, kristall och tunga. Samt guldkant! Skall älska dom för alltid.

Jag köpte även tre par blå vantar i går, pga kan helt enkelt inte låta bli sådant här kvinnoarbete. Ett par lyckades dock Ann övertala mig om att hon förtjänade bättre, och det var inte svårt att hålla med. Men det var också ett väldigt fint par.

Även dessa dock. Kolla gullig liten gumma på de grå! HELT klart värda 75 och 39 kr styck.

På Stadsmissionen köpte jag en bohemisk blus för 50 kronor, FICKOR hade den dessutom. Sen köpte jag även ett broderat förkläde för en tjuga, för oavsett vad min mamma säger så kan en inte ha för många förkläden!

Lite småjox har det också blivit, en vårduk för en tjuga och tre julgranskulor till nästa år för en tia styck. Duken tänkte jag inleda påskpyntssamlingen med, en högtid jag är riktigt dålig på att dekorera till, men ambitionen är att börja.

Sist ut bland är denna orangea klump. Köpt från Jämtlands auktionshus via Tradera.

Däri bor denna fantastiska soldyna. Den ska jag fästa på pakethållaren när jag cyklar till Långholmen för att sola i sommar.

Ett helt klart strålande, och förmodligen lite onödigt, fynd för 60 kr. Som de flesta loppisfynd helt enkelt!

0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page